Smerter

Er det ikke bare noget barnet bilder os ind? Sådan tænker mange desværre fortsat, når læger ikke kan finde en fysisk årsag til barnets smerter. Rigtig mange børn og unge oplever uforklarlige smerter og ubehag. Hovedpine, mavepine, svimmelhed og smerter andre steder i kroppen. Enkelte har besvimelsesanfald også kaldet PNES. Hvis dit barn er grundigt udredt af lægen, og I er kommet dertil, hvor I er nødt til at tænke bredere, har jeg mange års erfaring i funktionelle smerter.

Psyken er det vindue, vi oplever både krop og verden igennem. Derfor spiller psyken en kolossal rolle for den måde, vi oplever og håndterer smerte og andre kropslige udtryk på.

Når der fra et lægeligt perspektiv ikke er mere at gøre, er det godt at vide, at der er rigtig meget at gøre. I min klinik på Islands Brygge bliver barnets symptomer taget alvorligt. Barnet oplever smerte.

Smerter eller andet kropsligt ubehag er ofte en beskyttelsesfunktion, der vil gøre os opmærksomme på, at noget ikke er, som det skal være. Kroppen prøver at gøre opmærksom på vigtige ting. Og lytter du ikke efter, bliver den mere og mere insisterende.

Mit udgangspunkt er, at barnet har en klog krop, der vil fortælle, at barnet eller den unge er presset i sin hverdag. At barnet oplever stress. Det kan være i skolen, i fritiden eller det kan være derhjemme. Det kan også være stressfaktorer inde i barnet eller den unge i form af for høje forventninger og usikkerhed.